Αχ, γιατί να είμαι γάτα ! - Κριεζή, Μαριανίνα (Άμμος, 1993)
ΑΧ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΓΑΤΑ! Ή όπως θα έλεγαν οι μεγάλοι το ανικανοποίητο της ανθρώπινης φύσης. Οι ανησυχίες της παιδικής ψυχής σε στιχάκια -γεμάτα τρυφερότητα και χιούμορ- της Μαριανίνας Κριεζή που, για άλλη μια φορά, μας κλείνει το μάτι από τη χώρα των παιδιών.