Νησιά στον ουρανό - Clarke, Arthur Charles, 1917-2008 (Συναρπαστικές Περιπέτειες, 1993)
Κερδίζοντας ένα ταξίδι για το Γήινο Σταθμό, ο Ρόυ είχε την ευκαιρία της ζωής του! Στο διαστημικό σταθμό με τροχιά γύρω από τη Γη, και σε ύψος 500 μίλια, τα πιο απίθανα όνειρα του Ρόυ θα γίνονταν πραγματικότητα. Σ' όλη του τη ζωή ένιωθε την ακαταμάχητη γοητεία των άστρων και τώρα ήταν εδώ -μάθαινε να ζει και να εργάζεται σε συνθήκες χωρίς βαρύτητα. Η επίσκψη του Ρόυ στο Γήινο Σταθμό υποτίθεται ότι θα ήταν ζήτημα ρουτίνας και χωρίς προβλήματα, αλλά απτόβλεπτοι κίνδυνοι παραμονεύουν μέσα στο μαύρο αχανές του διαστήματος.