Πάμε πανεπιστήμιο 2016 : οδηγός σπουδών, αναλυτική παρουσίαση, πανεπιστήμια, ΤΕΙ, στρατιωτικές σχολές - Παυλάκος, Νίκος (Orientum, 2015)
Το βιβλίο «Πάμε... Πανεπιστήμιο 2016» από τους κκ Μιχαλούλη Σπύρο και Παυλάκο Νίκο αποτελεί την ανανεωμένη έκδοση της σειράς των επιτυχημένων βιβλίων «Πάμε... Πανεπιστήμιο» (2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 και 2015), τα οποία βοηθούν κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές και γονείς στην επιλογή των σπουδών τους. Για 10η συνεχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά το «Πάμε... Πανεπιστήμιο 2016» αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσπάθεια αναλυτικής παρουσίασης όλων των τμημάτων του Μηχανογραφικού Δελτίου και σύνδεσής τους με την αγορά εργασίας. Το βιβλίο - οδηγός σπουδών απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου, σε φοιτητές, σε γονείς αλλά και καθηγητές που επιθυμούν να βοηθήσουν τους νέους, παρέχοντας έγκυρες πληροφορίες σχετικά με τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι συγγραφείς του βιβλίου είναι Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Προέρχονται από τον χώρο της εκπαίδευσης και των οικονομικών, είναι κάτοχοι του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Συμβουλευτική & Επαγγελματικός Προσανατολισμός» του τμήματος Φ.Π.Ψ. Αθηνών και έρευνές τους δημοσιεύονται σε εφημερίδες και περιοδικά («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», «ΤΑ ΝΕΑ» «ΤΟ ΒΗΜΑ», κ.ά.). Ο στόχος του βιβλίου είναι διπλός: Οι μαθητές και οι γονείς τους να αποκτήσουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για το ακριβές αντικείμενο των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων. Με τον τρόπο αυτό, ο κάθε μαθητής θα είναι σε θέση να κάνει ορθή ιεράρχηση των τμημάτων κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. Οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί να δείξουν στους μαθητές τους ότι βρίσκονται κοντά τους προσφέροντάς τους τον πιο αναλυτικό οδηγό σπουδών με πλήρεις και έγκυρες πληροφορίες για τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στο βιβλίο παρουσιάζονται αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με: Το πρόγραμμα σπουδών των τμημάτων Ενδεικτικά μαθήματα που διδάσκονται σε κάθε τμήμα Τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρουν τα τμήματα Τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων Στοιχεία για τους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ Πίνακες Στατιστικών (με βάσεις , θέσεις εισακτέων, προτιμήσεις υποψηφίων κ.ά.) Αναλυτικοί πίνακες με βάσεις και θέσεις όλων των ειδικών κατηγοριών Πληροφορίες για τα Επαγγελματικά Λύκεια Ειδικές κατηγορίες υποψηφίων ΝΕΑ! Ανάλυση Θέσεων Εισακτέων Οδηγίες για τη Συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» Νέο Λύκειο Στο Πάμε... Πανεπιστήμιο 2016 περιέχονται σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο βιβλίο του 2015. Υπάρχουν αλλαγές και νέα στοιχεία στα επαγγελματικά δικαιώματα διαφόρων τμημάτων, στο πρόγραμμα σπουδών τους, καθώς και στα μεταπτυχιακά που προσφέρουν διάφορα τμήματα. Σε συνέχεια της περσινής μας προσπάθειας, προσθέσαμε νέες έρευνες σε σχέση με σχολές που εμφανίζουν υψηλή ζήτηση από τους υποψηφίους. Οι έρευνες αυτές έχουν διεξαχθεί από την εταιρεία μας και παρουσιάζουν σημαντικά στοιχεία που αφορούν στις συνθήκες της αγοράς εργασίας για επαγγέλματα που σχετίζονται άμεσα με τις σχολές αυτές (οικονομολόγοι, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί, γεωπόνοι κ.ά.).