Κτίρια : ανακαλύψτε την ιστορία των κτιρίων, το λόγο για τον οποίο χτίστηκαν και τις μεθόδους και τεχνικές πουν χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή τους - Wilkinson, Philip, 1955- (Αυτόπτης μάρτυρας, 1997)
O Φίλιπ Γουίλκινσον έχει γράψει περισσότερα από 60 βιβλία για μεγάλους και για παιδιά με θέματα κυρίως ιστορικά, αρχιτεκτονικής και τέχνης. Μεταξύ αυτών, είναι και το βραβευμένο "Amazing Buildings: A Celebration of the Customs and Rituals of the World", το οποίο κυκλοφόρησε υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, και το ευπώλητο "What the Romans Did for us", που είναι το βιβλίο της ομώνυμης σειράς του BBC. Zει στο Κόστγουολντς (Αγγλία) και στη Νότια Βοημία (Τσεχία) και, όταν δε γράφει, του αρέσει να εξερευνά τα παλιά κτίρια και τα ιστορικά μνημεία αυτών των δύο χωρών και να δίνει σχετικές διαλέξεις.