Πρακτική προβατοτροφία : εκτροφή, αναπαραγωγή, φυλές, υγιεινή, προϊόντα, νομοθεσία - Mendel, Christian (Βασδέκη, 2010)
Ένας επιτυχημένος προβατοτρόφος, όπως και κάθε εκπαιδευόμενος ή βοηθός, χρειάζεται μια ευρεία γνώση γύρω από το πρόβατο. Πρέπει να γνωρίζει τις απαιτήσεις όσον αφορά στη συμπεριφορά, τη διατροφή, τη βοσκή, καθώς και την εκτροφή, τον σταβλισμό και την υγεία των ζώων. Η παραγωγή στο ύπαιθρο απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες, η φροντίδα των καλλιεργούμενων εκτάσεων και των προστατευόμενων περιοχών συγκαταλέγεται στα ευρύτερα καθήκοντα της προβατοτροφίας. Μείζονος σημασίας είναι, επίσης, να μπορεί κάποιος να παράγει και να εμπορεύεται προϊόντα υψηλής ποιότητας, να βελτιώνει τη γενετική, να φροντίζει συνεχώς για την περαιτέρω μόρφωση του, να ζητά την κρατική υποστήριξη και να τηρεί την υπάρχουσα νομοθεσία. Εννέα συγγραφείς, εμπειρογνώμονες του κρατικού κλάδου συμβουλευτικής για την προβατοτροφία και της υπηρεσίας υγιεινής των προβάτων στη Γερμανία, πραγματεύονται και αναλύουν όλα τα παραπάνω ζητήματα. Η ενσωμάτωση, στην παρούσα έκδοση, στοιχείων για τον κλάδο της προβατοτροφίας στην Ελλάδα, τις εγχώριες φυλές προβάτων, και για μια σειρά θεμάτων που άπτονται της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, όπως οι προβλεπόμενες ενισχύσεις και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από την εφαρμογή της, καθιστούν το βιβλίο αυτό ένα ολοκληρωμένο εγχειρίδιο για όσους θέλουν να ξεκινήσουν ή ασχολούνται ήδη με την εκτροφή προβάτων, ανεξαρτήτως επιπέδου ή εμπειρίας, για την άσκηση μιας επαγγελματικής και οικονομικά αποδοτικής προβατοτροφίας.