Έκφραση, έκθεση Γ' λυκείου : 214 κριτήρια αξιολόγησης : πλήρης και αναλυτική παρουσίαση 76 εννοιών - Πάστρα, Κατερίνα (Χατζηθωμά, 2015)
Το παρόν πόνημα χωρίζεται σε δύο τεύχη: Α΄τεύχος: Αναλυτική θεωρία για την Πειθώ, το Δοκίμιο, τον Δίκαιο και 'Αδικο λόγο, την Οργάνωση παραγράφου, την Οργάνωση κειμένου, τη Συγγραφή μικροκειμένων, τη Χρήση της γλώσσας, την Παραγωγή Λόγου, τις Στρατηγικές δημιουργικής έκφρασης. Η θεωρία συνοδεύεται από πίνακες, εφαρμογές, ασκήσεις ανά κεφάλαιο και ωριαίες γραπτές δοκιμασίες. Β τεύχος: Πλήρης και αναλυτική παρουσίαση 72 θεματικών ενοτήτων και 214 κριτήρια αξιολόγησης σύγχρονης θεματολογίας, που περιλαμβάνουν ασκήσεις όλων των τύπων. Την εργασία συμπληρώνει το Λεξιλόγιο συνωνύμων- αντωνύμων. Το βιβλίο συνοδεύει CD- ROM που περιέχει: 1. Τρίτομο Λεξικό Αναπτυγμένων Εννοιών με γνωστικό υλικό για 550 έννοιες. 2. 94 πρόσθετα κριτήρια αξιολόγησης. 3. Πλήρεις απαντήσεις, όχι υποδειγματικές, όλων των ασκήσεων της θεωρίας. 4. Πλήρως αναπτυγμένα τα διαγράμματα εκθέσεων όλων των κριτηρίων. 5. Απαντήσεις των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου. (2 βιβλία)