Σουηδική γραμματική στα ελληνικά - Kotsakidis, Helena (Perugia, 2015)
Ένα πλήρες εγχειρίδιο της σουηδικής γραμματικής Περιέχονται ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ, αλλά και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΗΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟΥ. Μεθοδοποιεί και κωδικοποιεί όλα όσα λείπουν από αντίστοιχα βιβλία: Aπλή και κατανοητή παρουσίαση των γραμματικών και συντακτικών φαινομένων Έμφαση στις γλωσσικές ιδιαιτερότητες που δυσκολεύουν τους Έλληνες σπουδαστές - φοιτητές Χρήσιμοι αναλυτικοί αλλά και συγκεντρωτικοί πίνακες σε όλα τα κεφάλαια για σαφέστερη παρουσίαση και καλύτερη κατανόηση των γραμματικών και συντακτικών φαινομένων Σύγκριση - αντιπαραβολή με την ελληνική γραμματική Έμφαση στην επικοινωνιακή χρήση της γλώσσας Ένα εύχρηστο εργαλείο για τη σουηδική γλώσσα, ένα χρήσιμο εγχειρίδιο επανάληψης, αυτοδιδασκαλίας και αναφοράς Πολύτιμο βοήθημα για τον καθηγητή και τον μαθητή μέσα και έξω από την τάξη Για την απόκτηση των πιστοποιητικών σουηδικής γλώσσας: SWEDEX, TISUS. Καλύπτει όλα τα επίπεδα του Ευρωπαϊκού Κοινού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1, Γ2).