19 + 1 τρόποι για να πείθεις : ένας οδηγός διαπραγματεύσεων, επιχειρηματολογίας και πειθούς για επιτυχημένες σχέσεις - Πιντέρης, Γιώργος, 1948- (Ψυχογιός, 2015)
Ρίχνεις ένα πετραδάκι σε μια λίμνη. Περιμένεις να ακούσεις ένα «μπλουμ» και να δεις τα δαχτυλιδάκια που σχηματίζονται στο νερό. Αν δεν ακούσεις και δε δεις τίποτα, είναι φυσικό να αναρωτηθείς αν υπάρχεις. Κάπως έτσι αισθάνεται κάποιος όταν δεν έχει επιρροή στο περιβάλλον του. Ο Καρτέσιος έλεγε: «Σκέφτομαι άρα υπάρχω». Το βιβλίο αυτό λέει: «Έχω αντίκτυπο, άρα υπάρχω». Αλλιώς είμαι... φάντασμα. Για να έχεις όμως αντίκτυπο, χρειάζεται να μπορείς να πείθεις. Oι περισσότεροι από εμάς ξέρουμε δυο τρεις τρόπους να πείθουμε∙ και όταν αυτοί δεν πιάνουν, εγκαταλείπουμε. Το βιβλίο αυτό μάς δείχνει, με πολύ χιούμορ και μέσα από παραδείγματα, ότι υπάρχουν τουλάχιστον 20 τρόποι να πείθεις∙ και τους περιγράφει έναν έναν αναλυτικά, χωρίζοντάς τους σε τέσσερις κατηγορίες: 1. Λογικές μέθοδοι. 2. Συναισθηματικές μέθοδοι. 3. Εξωλεκτικές μέθοδοι. 4. Εξωλογικές (παράλογες) μέθοδοι. Ένας οδηγός διαπραγματεύσεων και πειθούς που θα ανοίξει στους αναγνώστες νέους δρόμους σκέψης και θα τους βοηθήσει να βελτιώσουν τις επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις τους.