Η σοφία των αρχαίων Ελλήνων : για παιδιά και για νέους : η σκέψη και τα γνωμικά των αρχαίων σοφών με την εξήγηση και τα διδάγματα - Γιαλούρης, Θανάσης (Νεανική βιβλιοθήκη Αναστασιάδη, 1994)
Μια πρωτότυπη ανθολογία από τα γνωμικά και τα λόγια των αρχαίων κλασικών με τις ερμηνείες και τα διδάγματά τους και ένα πολύτιμο βοήθημα για το μάθημα της έκθεσης. Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε παιδιά του δημοτικού και του γυμνασίου. Πριν αρχίσει να διαβάζει τα κλασικά κείμενα των αρχαίων Ελλήνων, η νέα γενιά έχει την ευκαιρία να καταλάβει με πιο απλά λόγια τη σοφία των αρχαίων Ελλήνων, που αποτελεί και την ανεκτίμητη κληρονομιά της. Ο σκοπός του βιβλίου είναι να δείξει στους νέους, ότι οι αρχαίοι κλασικοί παραμένουν επίκαιροι. Ότι η σκέψη τους παραμένει μοντέρνα, είναι πανανθρώπινη και ότι τα μηνύματά τους αφορούν το σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)