Διγενής Ακρίτας - Πούλος, Κώστας (Παπαδόπουλος, 2000)
Έμμετρη παρουσίαση του επικού ήρωα του Βυζαντίου Βασιλείου Ακρίτα, που έζησε κατά τον 10ο αιώνα μ.Χ. Στις φλέβες του έτρεχε αίμα ελληνικό από τη μητέρα του και αραβικό από τον πατέρα του. Τα κατορθώματά του μοιάζουν με εκείνα των ηρώων των αρχαίων ελληνικών μύθων.