Ο Αλφρεντ Χίτσκοκ και οι τρεις ντετέκτιβ στο μυστήριο του σπιτιού που μίκραινε - Arden, William (Παγκόσμια νεανική βιβλιοθήκη / Ψυχογιός, 1997)
Τι το ιδιαίτερο έχει το σπίτι όπου έμενε για χρόνια εκείνος ο γέρος ζωγράφος, πέρα από μερικούς πίνακες ζωγραφικής; Γιατί η ηλικιωμένη κυρία προσπαθεί με τόση επιμονή να πάρει στην κατοχή της όσα μπορεί περισσότερα από τα αντικείμενα που άφησε ο ζωγράφος πεθαίνοντας; Όταν οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ παρουσίασαν για πρώτη φορά τη σειρά περιπέτειας και μυστηρίου ΧΙΤΣΚΟΚ για νεαρούς αναγνώστες, είχαν την πεποίθηση ότι πρόσφεραν στα παιδιά βιβλία με ωραίο, σφιχτό κείμενο, καλή ελληνική γλώσσα, υγιή μηνύματα και ευχάριστο ελκυστικό περιεχόμενο. Οι Τρεις Ντετέκτιβ βρίσκονται μπροστά σε μυστήρια τα οποία προσπαθούν να διαλευκάνουν χρησιμοποιώντας τη λογική και την παρατηρητικότητά τους. Κι αυτό είναι ένα από τα μεγάλα προσόντα αυτής της σειράς. Με αναλυτικούς συλλογισμούς οξύνουν τη σκέψη των παιδιών και τα βοηθούν να αποκτήσουν την καλή συνήθεια να σκέπτονται πολύ πριν καταλήξουν σε συμπεράσματα και αφού προηγουμένως μελετήσουν τα διάφορα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους.