S.O.S. πλανήτης γη : οι δυτικές κοινωνίες - Daniel, Al (Βιβλίο-Παιχνίδι ;, 1995)
Ρύπανση, ληστρική εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, σπατάλη, ανεξέλεγκτη αστική ανάπτυξη και υπερπληθυσμός. Αυτά είναι τα προβλήματα που αρρωσταίνουν τον πλανήτη Γη. Ο διεθνής δημοσιογράφος Ήστον χρειάζεται τη βοήθειά σου για να μπορέσει να διαπιστώσει και να ερευνήσει καθένα από αυτά τα προβλήματα και να δημοσιεύσει μια ενδιαφέρουσα έκθεση για τις πιθανές λύσεις. Οι μεγάλες εικόνες και οι λεπτομερείς χάρτες αυτού του βιβλίου θα βάλουν να δουλέψει η παρατηρητικότητά σου. Υπάρχουν ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις και πράγματα που σου ζητάει να ανακαλύψεις. Μπορείς παίζοντας να μάθεις πολύτιμα πράγματα για την κατάσταση του πλανήτη μας και τη λεπτή ισορροπία του περιβάλλοντος. Ο Πλανήτης Γη στέλνει σήμερα το S.O.S. Όσοι θέλουν να απαντήσουν μπορούν να βρουν σ' αυτό το βιβλίο πολλές πληροφορίες και αφορμές για σκέψη. Υπάρχει άμεση ανάγκη να επανεξετάσουμε και να αλλάξουμε τον τρόπο που ζούμε και τον τρόπο που καταναλώνουμε. Απάντησε κι εσύ σ' αυτή την πρόκληση!