Εισαγωγή στην ψυχιατρική - Black, Donald W., 1956- (Επιστημονικές Εκδόσεις Παρισιάνου, 2015)
Ως επιστήμη, η ψυχιατρική έχει τεράστιο εύρος. Συνδυάζει τόσο το τεχνικό, όπως η επαναστατική έρευνα της μοριακής γενετικής, όσο και το ανθρώπινο και προσωπικό, όπως η υποστήριξη που παρέχει ένας κλινικός στον ασθενή του. Η Εισαγωγή στην Ψυχιατρική παρέχει στον κλινικό φοιτητή μια στερεή και καλώς πληροφορημένη αντίληψη των πολλών όψεων της ψυχιατρικής. Στην πέμπτη του έκδοση πλέον, αυτό το επιτυχημένο βιβλίο αναθεωρήθηκε και ενημερώθηκε ώστε να αντανακλά τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο. Οδηγώντας τους αναγνώστες με έναν εύκολο στην παρακολούθηση και σχεδόν διαλογικό τρόπο, οι ειδικοί συγγραφείς και δάσκαλοι διαιρούν το κείμενο σε τρία μέρη: το πρώτο μέρος επικεντρώνεται στο υπόβαθρο της ψυχιατρικής, στη διάγνωση και ταξινόμηση, στη συνέντευξη και στις τεχνικές εκτίμησης, καθώς και στη νευροβιολογία και γενετική της ψυχικής νόσου. Στο δεύτερο μέρος εκτίθενται όλες οι ψυχιατρικές διαταραχές, κατανεμημένες κατά διαγνωστική κατηγορία. Στο τρίτο μέρος εξετάζονται ειδικά θέματα όπως είναι η παιδοψυχιατρική, νομικά ζητήματα, η ψυχοθεραπεία και η ψυχοφαρμακολογία. Το βιβλίο περιλαμβάνει επίσης διαφωτιστικές μελέτες περιπτώσεων, σημεία-κλειδιά, ερωτήσεις αυτοαξιολόγησης, χρήσιμους πίνακες και διαγράμματα, και γλωσσάρι για τους πιο συνήθεις όρους. Η "Εισαγωγή στην ψυχιατρική", 5η έκδοση, είναι ένα περιεκτικό εγχειρίδιο προσανατολισμένο στη μάθηση. Αυτό το πολύτιμο εργαλείο θα δώσει στους αναγνώστες του ένα εξαίρετο υπόβαθρο στο συναρπαστικό πεδίο της σύγχρονης ψυχιατρικής.