Το μεγάλο ταξίδι του Μελένιου - Φακίνου, Ευγενία, 1945- (Ντενεκεδούπολη, 1992)
Ένα ντενεκεδάκι, ο Μελένιος, αποφάσισε να πάει στην Ντενεκεδούπολη. Στο δρόμο του συνάντησε τον κακό Ζουληχτή. Γλίτωσε όμως, αφού κόλλησε τα χέρια του με κόλλα, που του είχε δώσει ο Καλαμάρης. Στο τέλος γνώρισε το Σαρδέλα, που τον πήγε στην Ντενεκεδούπολη. Εκεί έγινε μεγάλη γιορτή.