Το μυστήριο του χαμένου μενταγιόν - Blyton, Enid, 1897-1968 (Τα πέντε λαγωνικά, 1982)
Πολλές περίεργες ληστείες συμβαίνουν στη περιοχή και η αστυνομία υποτεύεται ότι τα μέλη της συμμορίας συναντιούνται κάπου στο Πετροχώρι. Φυσικό λοιπόν, τα παιδιά ν' αναλάβουν δράση. Όμως, ποιος είναι ο γέρος που κάθεται στο πεζούλι; Ποιος είναι ο Αριθμός 3; Πού βρίσκεται το μενταγιόν που χάθηκε; Κι αυτές οι κέρινες κούκλες στην «Αίθουσα με τα Ομοιώματα», τί ρόλο θα παίξουν;