Ησυχία κοιμόμαστε : ιστορίες για παιδιά - Χατζηβασιλείου, Βασίλης Γ., 1947- (Παρατηρητής, 1998)
Ξοπίσω του και εμείς ένα σμάρι ξυπόλυτοι πιτσιρικάδες, με τη Φρόσω τη μυξιάρα να μας ακολουθεί κατά πόδι, ρουφώντας ασταμάτητα τη μύτη της. Όσα μαντίλια κι αν της έδινε η μάνα της, άχρηστα πηγαίνανε. Τα έκανε κουκλόπανα. Πιότερο νοιαζόταν για τις κούκλες της παρά για τη μύτη της...