Μεγάλη ψυχιατρική εγκυκλοπαίδεια - Αγγελόπουλος, Νικηφόρος Β. (Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις, 2012)
Ένα πραγματικά ηράκλειο εγχείρημα παρουσιάζεται από τον Καθηγητή Ψυχιατρικής Νικηφόρο Αγγελόπουλο και τις ΒΗΤΑ Ιατρικές Εκδόσεις. Εγχείρημα που πηγαίνει πέραν από το ζητούμενο ενός λεξικού ψυχιατρικών όρων και εννοιών, όπως αρχικά ήταν η πρόθεση του έργου που ζητήθηκε από το Ελληνικό Κολέγιο Ακαδημαϊκής Ψυχιατρικής (ΕΚΑΨ). Το παρόν αποτελεί πραγματική εγκυκλοπαίδεια, την πρώτη στον ελληνικό χώρο σε αυτό το επιστημονικό πεδίο. Σ' αυτήν παρουσιάζονται, επεξηγούνται και σχολιάζονται περισσότεροι από 2.500 ψυχιατρικοί όροι και έννοιες. Περιλαμβάνονται όροι από την Κλινική Ψυχιατρική, την Κοινωνική Ψυχιατρική, την Ψυχοσωματική Ιατρική, την Βιοχημεία, την Ψυχοφαρμακολογία, τη Γενετική, τη Νευρολογία και Νευροχειρουργική, την Ενδοκρινολογία, την Επιδημιολογία, ενώ η κατεύθυνση της περιγραφής μη ψυχιατρικών όρων είναι προς την ψυχιατρική ή ψυχολογική τους διάσταση. Το βιβλίο δεν απευθύνεται μόνο στους ψυχιάτρους. Γιατροί όλων των ειδικοτήτων μπορεί να ωφεληθούν από μια τέτοια εγκυκλοπαίδεια, ενώ ακόμη περισσότερο θα ωφεληθούν οι φοιτητές της ιατρικής και οι ειδικευόμενοι σε κάθε ειδικότητα, όπως επίσης ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, παιδαγωγοί, κοινωνικοί λειτουργοί, νομικοί κ.ά.