Το ρηνάκι : και άλλα διηγήματα - Φίλντιση, Σοφία Ι., 1937- (Νεανική Βιβλιοθήκη, 1987)
Στις δεκαέξι διηγήματα του βιβλίου κυρίαρχη είναι η παρουσία του παιδιού. Μέσα από πραγματικά ή φανταστικά στιγμιότυπα, η συγγραφέας θίγει προβλήματα της σύγχρονης ζωής, μεταφέρει τις προσωπικές περιπέτειες και τα ψυχικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με το πέρασμά τους στην εφηβεία.