Περπατώ και ονειρεύομαι - Λαμπαδαρίδου-Πόθου, Μαρία, 1933 (Ελληνίδες ποιήτριες, 1984)
Μετά από τα χρόνια της σιωπής μου κανείς δεν με θυμόταν. Ή σχεδόν κανείς. Κάποιοι μπορεί και να ενοχλήθηκαν που ξαναγύρισα. Που δεν με κατάπιε η άβυσσος. Και προσπαθώ να επιβιώσω. Ετοιμάζω την ποίηση της συλλογής Περπατώ και ονειρεύομαι και γράφω παράλληλα τέσσερα βιβλία, που το καθένα από αυτά με συναρπάζει διαφορετικά. Χειμώνας 1983 Η ποίηση αυτής της συλλογής είναι λίγο από τα βιβλία που έγραφα εκείνο τον καιρό. Ή, τα βιβλία έβγαιναν από την ποίηση.