Ιστορίες της νύχτας - Biegel, Paul (Παγκόσμια Νεανική Βιβλιοθήκη ;, 1996)
Οι ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ είναι πανέμορφες, αλησμόνητες περιπέτειες, που τα παιδιά θα θυμούνται για πάντα, ακόμα κι όταν τα χρόνια περάσουν, όταν θα έχουν γίνει πια μεγάλοι. Γιατί μέσα απ' αυτές τις ιστορίες, παίρνουν μια γεύση από τον αληθινό κόσμο, τον κόσμο όπου κάποια μέρα κι εκείνα θα μπουν. Τότε θα κοιτάζουν πίσω με νοσταλγία και θα αναπολούν αυτό που κάποτε είχαν νιώσει. Με λόγια απλά και τρυφερά, τα παιδιά μαθαίνουν για τις αιώνιες αλήθειες της ζωής. Για τη γέννηση και το θάνατο, για την αληθινή φιλία, για την αγάπη που ξεχειλίζει στις καρδιές, όχι μόνο σ' εμάς τους ανθρώπους αλλά και σε όλα τα πλάσματα της Φύσης. 'Ενα μεγάλο συγγραφέα, που συνάμα είναι και ένα μεγάλο παιδί, μας γνωρίζουν οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ. 'Ενα παιδί που διατηρεί στην ψυχή του ανέπαφη την τρυφερότητα για ιστορίες που κάποτε άκουσε αλλά και τη νοσταλγία για περιπέτειες σε πυκνά δάση, ψηλούς πύργους και άγνωστους τόπους.