Καλοκαίρι στη σκιά του Βούδα : ταξιδιωτικό μυθιστόρημα για νέους - Ψαραύτη, Λίτσα Σ., 1936- (Κέδρος, 1986)
Η Φαίδρα και ο Ερικ, δυο νεαρά παιδιά, ξεκινούν να γνωρίσουν τις χώρες της Ασίας. Το ταξίδι τους είναι γεμάτο περιπέτειες και μοναδικές εμπειρίες, ανακαλύπτουν άγνωστες πλευρές του εαυτού τους και νιώθουν τη μαγεία της πρώτης αγάπης.