Ρομαντική μουσική - Whitthall, Arnold, 1935- (Μουσική ;, 1997)
Σ' αυτή την ευρεία αλλά και διεισδυτική αφήγηση, ο Άρνολντ Γουίτελ αναφέρεται στα επιτεύγματα όλων των σημαντικών Ρομαντικών συνθετών, καλύπτοντας περισσότερο από έναν αιώνα γρήγορων εξελίξεων στα μουσικά και πολιτισμικά πράγματα. Αφού παρουσιάσει τη βασική ιδέα του ίδιου του Ρομαντισμού, περιγράφει την ανατολή της Ρομαντικής μουσικής στη Γερμανία, την Ιταλία και τη Γαλλία, όπως φαίνεται και στα έργα συνθετών σαν τους Βέμπερ, Σούμαν, Ντονιτζέτι, Μπερλιόζ και Σοπέν. (. . .) Το βιβλίο αυτό θα γίνει απαραίτητο όχι μόνο σε μουσικούς και σπουδαστές μουσικής αλλά και σ' αυτούς που ανταποκρίνονται με ενθουσιασμό στη Ρομαντική μουσική χωρίς να έχουν τεχνικές γνώσεις.