Του λαγού που ξέρει τόσα λάχανο του τρων τη γλώσσα - Χορτιάτη, Θέτη, 1929- (Καστανιώτης, 1996)
Ένας λαγός ταξιδεύει μέσα στην Ελλάδα, αλλά με τόσες ξένες πινακίδες που συναντάει στο δρόμο του έχει την εντύπωση ότι βρίσκεται στο εξωτερικό. Έτσι συνάμα με μια υπέροχη αφήγηση σε ποιητικό λόγο και την εικονογράφηση, γίνεται ένα είδος γεωγραφίας της Ευρώπης μέσα από το παραμύθι αυτό. Φυσικά ο λαγός σαν γνήσιος Έλληνας δεν βρίσκει στο τέλος καμία άλλη χώρα ομορφότερη από την πατρίδα του.