Ο ψύλλος : μυθιστόρημα - Σπύρου, Δημήτρης, 1954- (Σύγχρονη Λογοτεχνία για νέους : Συλλογή παρουσίες, 1996)
Είναι ένα αγόρι, σε κάποιο μικρό χωριό, που μπαίνει στην εφηβεία του. Με την ελπίδα ν' ακουστεί η φωνή του από όσο πιο πολλούς γίνεται, αρχίζει μόνος του να γράφει και να κυκλοφορεί μια μικρή εφημερίδα. Μια εφημερίδα με το δικό του πάθος.