Σ.Ο.Σ., κίνδυνος - Τζώρτζογλου, Νίτσα, 1926-2009 (Νεανική βιβλιοθήκη, 1985)
Θα μπορούσε να είναι μόνο ένα θρίλερ με μοντέρνες περιπέτειες, κυνηγητά, μοτοσικλέτες, αστυνομικούς σκύλους. Όμως αυτό το μυθιστόρημα είναι ταυτόχρονα μια σοβαρή προειδοποίηση σ' όλους, ανεξάρτητα από ηλικία, για τον κίνδυνο που παραφυλάει παντού: στην πιο συνηθισμένη συγκέντρωση, στην πιο κοντινή ντίσκο, στην καφετέρια, στην ταβέρνα, στο γήπεδο, ακόμα και στα σχολεία και στα σπίτια. Πρόκειται, φυσικά, για τα ναρκωτικά. Η συγγραφέας παρουσιάζει την πραγματικότητα ωμή και οι σελίδες του βιβλίου της χτυπάνε το κουδούνι του κινδύνου. Προσέξτε τα παιδιά και τους εφήβους, διαφωτίστε τους πριν είναι αργά. Oι κερδοσκόποι του θανάτου είναι αδίστακτοι, νοιάζονται μόνο να πουλήσουν το δηλητηριασμένο τους εμπόρευμα. O καθένας μας είναι υπεύθυνος να τους κλείσει το δρόμο.