Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα ; Κάλαντα από όλη την Ελλάδα - Τριβιζάς, Ευγένιος, 1946- (Άμμος, 1998)
Ήτανε κάποτε μια μάγισσα που τη λέγανε Φρικαντέλα. Η Φρικαντέλα ήταν κακία, πάρα πολύ κακιά. Τόσο κακιά ήταν που μισούσε αφάνταστα όλα τα καλά. Ακόμα και τις λέξεις που είχαν τις συλλαβές "καλά" και αυτές τις μισούσε. Ο λόγος, όμως που ήταν τόσο κακιά, ήταν γιατί δεν είχε ακούσει τα ελληνικά κάλαντα. Έτσι, όταν τα παιδιά την υποχρέωσαν να κάτσει να ακούσει τα κάλαντα της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου, αλλά και άλλων ελληνικών περιοχών, τότε και η Φρικαντέλα άλλαξε γνώμη, κι έπαψε να είναι τόσο κακιά. Στο βιβλίο αυτό περιλαμβάνονται οι στίχοι και οι νότες, από τα παραδοσιακά αυτά κάλαντα