Ο ταξιδιώτης και η μαργαρίτα - Τριβιζάς, Ευγένιος, 1946- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή κύκνοι, 1996)
Ο ξενιτεμένος ταξιδιώτης αναρωτιέται αν η μαργαρίτα ονειρεύεται τα βράδια πεταλούδες. Ο τροβαδούρος περιπλανιέται στους κήπους των αστεριών αναζητώντας τη χαμένη μελωδία. Η νεράιδα της λεύκας περιμένει τον πρίγκιπα του πέτρινου πύργου, ενώ εκείνος γεύεται τα χείλη της Κυράς της Νύχτας...