Παροιμίες απ΄όλο τον κόσμο - Scheffler, Axel (Πατάκης, 1998)
Στην παρούσα συλλογή έχουν συγκεντρωθεί παροιμίες από όλα τα μέρη του κόσμου. Κάτω από κάθε παροιμία υπάρχει ένδειξή για τη χώρα ή τον πολιτισμό που την δημιούργησε, δίνοντας στους αναγνώστες την δυνατότητα να πληροφορηθούν και να έρθουν σε επαφή με τη σοφία και το παράδοξο.