Το χριστιανικό σπίτι : ένας ευκτήριος οίκος - Σουλή, Σοφία Α., 1954- (Εκδόσεις Μύρτος, 2015)
Το σπίτι της χριστιανικής οικογένειας είναι η εστία, η κοιτίδα της ανάπτυξης των νέων μελών της Εκκλησίας μας, αλλά και ο προσωπικός μας χώρος που λειτουργεί ως καταφύγιο για την τέλεση των καθημερινών εκδηλώσεων πίστης και ψυχικής κατάνυξης. Είναι ευεργετικό να οργανώσουμε τη δική μας θεία λατρεία, μέσα στο σπίτι μας, με τις προσευχές μας. Είναι όπλο η προσευχή. Χαρίζει γαλήνη, ανακούφιση και ελπίδα. Ας θυμηθούμε όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά, όσα οι γονείς, οι γιαγιάδες κι οι παππούδες μας συνήθιζαν κάποιες ξεχωριστές μέρες, την προσευχή, τη νηστεία, τη Θεία Μετάληψη, τον Αγιασμό, το Ευχέλαιο. Ας ανάψουμε το καντήλι δίπλα στα εικονίσματα, ας θυμιατίσουμε και ας ζυμώσουμε πρόσφορο. Ας γίνει το σπίτι μας λιμάνι ηρεμίας, εξαγνισμού και ελπίδας μέσα από τις εκδηλώσεις πίστης και θείας επικοινωνίας. Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στην ελληνορθόδοξη οικογένεια, με τη βαθιά χριστιανική πίστη, που μόνο με αυτήν κερδίζεται το δώρο της θείας χάρης και βοήθειας. Ας θυμηθούμε τις παραδόσεις μας δοξολογώντας τον Θεό μας, μέσα από την οικογενειακή μας εστία, οργανώνοντάς την σαν έναν πραγματικό ευκτήριο οίκο.