Μυθολογία. - Ζαραμπούκα, Σοφία, 1939- (Κέδρος, 2000)
Η Αθηνά και ο Ποσειδώνας αγωνίζονται ποιος θα κερδίσει την Αθήνα. Έχασε ο Ποσειδώνας, κάκιωσε και κόντεψε να πνίξει την ωραία πόλη στα νερά. Τα αδέλφια Απόλλωνας και Άρτεμη είναι παράξενα παιδιά ‒ ο ένας σκότωσε τον δράκο Πύθωνα και μετά έγινε βοσκός και η άλλη τρέχει στα δάση, στα βουνά και κυνηγάει αγρίμια.