Το πικραμύγδαλο και η γλυκοπατάτα : το τρίτο ταξίδι του Πίκου Απίκου στη θρυλική φρουτοπία - Τριβιζάς, Ευγένιος, 1946- (Φρουτοπία ;, 1998)
Ο δαιμόνιος δημοσιογράφος Πίκο Απίκο πληροφορείτε ότι τα φρούτα της Φρουτοπίας ετοιμάζονται να στείλουν ένα σέλινο στη Σελήνη, και τρέχει να καλύψει το διαστημικό τους πρόγραμμα. Προσγειώνεται όμως σ' ένα βαθύ ποτάμι όπου τον σώζουν ο Πέτρος το Πικραμύγδαλο και η Πέπη η Γλυκοπατάτα, που εκείνη την ώρα της έκανε πρόταση γάμου. Ο Πίκος, με τον Αιμίλιο το Μήλο πηγαίνουν στο διαστημικό κέντρο ερευνών για να λύσουν τις διαφορές των δυο διαστημικών επιστημόνων. Όμως, ύστερα από μια φοβερή διαφωνία ο Φραγκίσκος το Φραγκόσυκο αποχωρεί, απειλώντας τους ότι θα το μετανιώσουν. Τι ετοιμάζει ο διάσημος εφευρέτης;