Από την ειδική αγωγή στη συμπεριληπτική εκπαίδευση : από το σχολείο σε μια κοινωνία για όλους - Αβραμίδης, Ηλίας (Γράφημα, 2013)
Η συμπεριληπτική εκπαίδευση (inclusive education) αποτελεί τα τελευταία χρόνια πρωταρχική εκπαιδευτική επιλογή καθώς εναρμονίζεται με την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη δημιουργία μιας πιο συνεκτικής κοινωνίας. Το βιβλίο "φιλοξενεί" τις θέσεις ερευνητών, ακαδημαϊκών, εκπαιδευτικών και επαγγελματιών της ψυχικής υγείας αναφορικά με την έννοια, την πραγματικότητα και την προοπτική της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας. Περιλαμβάνει επίσης, προγράμματα παρέμβασης για παιδιά με και χωρίς ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο γενικό σχολείο.