Λουκρητία η διαχρονική - Αρκάς (Γράμματα, 2015)
Ξέρουμε όλοι τη Λουκρητία, την ανέραστη και οργισμένη γάτα που ξεσπάει την οργή της στον αθώο, ευνουχισμένο συγκάτοικό της, τον Καστράτο. Και την ξέρουμε βέβαια μέσα απ' τα σκίτσα του Αρκά. Όμως, πώς θα χάραζε ένας πρωτόγονος τη μορφή της Λουκρητίας μέσα στο παλαιολιθικό σπήλαιό του; Πώς θα τη σμίλευε στο μάρμαρο ένας γλυπτής της κλασικής αρχαιότητας; Πώς θα την απέδιδε ένας αναγεννησιακός μετρ; Πώς θα την ζωγράφιζε ο Πικάσο, ο Νταλί ή ο Άντι Γουόρχολ; Αυτά μας αποκαλύπτει, με πολύ χιούμορ και εξαιρετική εικαστική μαεστρία, ο Αρκάς σ' αυτό το άλμπουμ. Πρόκειται για ένα απολαυστικό ταξίδι στην Ιστορία της Τέχνης με οδηγό την πιο φωτογενή γάτα: τη διαχρονική Λουκρητία.