Η καρδιά σου και συ - Σιδερής, Δημήτρης Α., 1936- (Εκδόσεις Αγγελάκη, 2014)
Η σύγχρονη κοινωνία είναι έντονα ανταγωνιστική. Επιβραβεύει εκείνον που παλεύει για να πάθει έμφραγμα... Οι επιθετικοί, φιλόδοξοι χαρακτήρες κινδυνεύουν περισσότερο από τους ήπιους χαρακτήρες να πάθουν στεφανιαία νόσο... Oι συγκρούσεις που απαιτεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής, δημιουργούν στρες (υπερένταση) που συνοδεύεται από αύξηση της πίεσης και αυξημένη χοληστερόλη, πιο συχνό κάπνισμα... Επιπλέον, ο ψυχολογικός παράγοντας συμβάλλει έμμεσα γενικά στην υγεία. Η εμμονή στην προσπάθεια για να είναι κάποιος υγιής ή να ιαθεί αν είναι άρρωστος εξαρτάται σημαντικά από το πόσο πιστεύει ότι μπορεί να το επιτύχει. Ακόμη και σε βαρύτατες περιπτώσεις, η ελπίδα ότι μπορεί να βελτιωθεί η υγεία αυξάνει την προσήλωση των αρρώστων στη συνιστώμενη αγωγή που δεν αποκλείεται τελικά να έχει ευεργετικό αποτέλεσμα... Φρόντισε να συναναστρέφεσαι συχνά αγαπημένους φίλους και να συζητάς μαζί τους τα προβλήματά σου. Συχνά θα δεις ότι μια στάση σου που τη θεωρείς απαράδεκτη, στην πραγματικότητα δεν είναι κι αυτό σε βγάζει από το αδιέξοδο.