Γιατί χοροπηδώ : ένα αγόρι σπάει τη σιωπή του αυτισμού - Higashida, Naoki, 1992- (Μεταίχμιο, 2014)
Tο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας γράφτηκε απο τον γιαπωνέζο Naoki higashida ( Ναόκι Χιγκασίντα ) όταν ήταν δεκατριών χρονών. Ο αυτισμός του Ναόκι είναι τόσο σοβαρός που καθιστά την προσφορική επικοινωνία σχεδόν αδύνατη , ακόμα και τώρα που έχει μεγαλώσει. Όμως χάρη σε μια φιλόδοξη δασκάλα και στη δική του επιμονή , έμαθε να σχηματίζει λέξεις κατευθείαν σε έναν πίνακα με το αλφάβητο. Με τη μέθοδο αυτή κατάφερε να επικοινωνεί με τους άλλους , να συνθέτει ποιήματα και βιβλία με ιστορίες και να γράψει αυτό το βιβλίο , στο οποίο απαντά σε 58 ερωτήματα για το τι σημαίνει να είσαι αυτιστικός.