Γουτού Γουπατού - Παπαδιαμάντης, Αλέξανδρος, 1851-1911 (Παπαδόπουλος, 1999)
Ένα βιβλίο μιας νέας κατηγορίας παιδικών εικονογραφημένων βιβλίων με έργα κλασικών Ελλήνων συγγραφέων σε διασκευές για μικρά παιδιά από τον βραβευμένο Κώστα Πούλο. Η εικονογράφηση έχει γίνει από σύγχρονους, γνωστούς εικονογράφους. Νέα προσέγγιση με σεβασμό και ευαισθησία στα κείμενα και την εποχή με σκοπό τη δημιουργική γνωριμία των μικρών αναγνωστών με την παράδοση και την ατμόσφαιρα άλλων εποχών.