Πώς θα ζήσω με το διαδίκτυο : πλαίσιο συμβίωσης για γονείς, δασκάλους και κάθε χρήστη - Βαφόπουλος, Μιχάλης, 1972- (Μεταίχμιο, 2012)
Το Διαδίκτυο βρίσκεται πλέον παντού. Στο σχολείο, στο έγκλημα, στη διασκέδαση, στον εκφοβισμό, στην ενημέρωση, στην εργασία, στην απάτη, στην εξουσία και στον θάνατο. Βρίσκεται στο κινητό. Στα χέρια μας. Στα χέρια των παιδιών και των φίλων, των δασκάλων και των συνεργατών. Είναι παντού, είναι πολύπλοκο και αντιφατικό. Το να είσαι σήμερα γονιός, δάσκαλος ή επαγγελματίας απαιτεί να διαχειρίζεσαι πρωτόγνωρες ισορροπίες και νέες δεξιότητες. Οι έτοιμες συνταγές δεν λειτουργούν καλά διότι το Διαδίκτυο επηρεάζει σχεδόν κάθε υφή της ύπαρξής μας και αλλάζει σαν αστραπή. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την online διαβίωση και τα κύρια συστατικά της. Δεν αρκεί μόνο η συμβουλή "μέχρι δύο ώρες στο Διαδίκτυο και ο υπολογιστής σε κεντρικό σημείο". Γιατί μπορεί να μη φτάνει ο χρόνος ή να είναι καταστροφικά άφθονος. Γιατί τα παιδιά μας είναι στο Διαδίκτυο από το κινητό του συμμαθητή τους. Και από οπουδήποτε αλλού θελήσουν. Σ' αυτό το βιβλίο, λοιπόν, ξεχωρίζουμε τα βασικά για το Διαδίκτυο που θα πρέπει να γνωρίζει ο κάθε γονιός, ο δάσκαλος και ο χρήστης. Ο καθένας μας. Τι μπορώ να πάθω και τι να κάνω στη ζωή με το Διαδίκτυο. Με απτά παραδείγματα, σε ένα πλαίσιο ασφάλειας και δημιουργικότητας. Η ζωή παραμένει έξω από το Διαδίκτυο, αλλά μπορεί να γίνει καλύτερη ή χειρότερη μέσα από αυτό. Και αυτό εξαρτάται και από εμάς.