Μουσική ποιητική : στη μορφή έξι μαθημάτων - Stravinsky, Igor, 1882-1971 (Νεφέλη, 1980)
Το βιβλίο αυτό αποτελεί σειρά μαθημάτων που έδωσε ο Στραβίνσκυ το σχολικό έτος 1939-40 στο Χάρβαρντ. Η μετάφραση έγινε από τα αγγλικά. Πρώτη έκδοση: 1942. Διάρθρωση του βιβλίου: Ι. Μια πρώτη γνωριμία ΙΙ. Το μουσικό φαινόμενο ΙΙΙ. Η σύνθεση της μουσικής ΙV. Μουσική τυπολογία V. Οι μεταμορφώσεις της Ρωσικής μουσικής VI. Η ερμηνεία της μουσικής Επίλογος Πρόλογος: Darius Milhaud.