Διηγήματα Χριστουγέννων Πρωτοχρονιάς και Φώτων - Σακελλαρίου, Χάρης Ν., 1923-2007; Λεκκός, Γιάννης (Νεανική Βιβλιοθήκη ;, 1986)
Ένα απάνθισμα από 26 διηγήματα Ελλήνων συγγραφέων αποτελεί το βιβλίο τούτο. Θεματολογικά αναφέρονται στις γιορτές του Δωδεκαήμερου και κυρίως των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων. Είναι επιλεγμένα με πολλή φροντίδα και προσοχή, έτσι που και αισθητικά να καταξιώνονται και να καλύπτουν όλο το φάσμα των εορταστικών εκφάνσεων συγχρονικά και διαχρονικά. Οι μικροί μα και οι μεγάλοι αναγνώστες τους θα τα χαρούν, θα ζήσουν μαζί τους πιο έντονα και πιο ωραία τις χαρούμενες αυτές μέρες και θα διαπιστώσουν ότι τα διηγήματα της συλλογής αυτής, γραμμένα από δόκιμους συγγραφείς, ίσως αποτελούν ό,τι καλύτερο έχει γραφτεί στον τόπο μας γύρω από τον εορταστικό αυτό κύκλο.