Το κάστρο μας : μυθιστόρημα - Πυλιώτου, Μαρία, 1935- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή περιστέρια ;, 1996)
Δύο δεκάχρονα παιδιά αποφασίζουν να περάσουν κρυφά στις κατεχόμενες από τα τουρκικά στρατεύματα περιοχές της Κύπρου, με μεγάλο κίνδυνο. Η φιλία ενός μικρού Τούρκου και η στοργή μιας τυφλής γριάς τα συντροφεύουν...