1.864 παροιμίες και γνωμικά : ξέρουμε τι σημαίνουν - Αναγνωστοπούλου, Ίνα (Μεταίχμιο, 2014)
Το χρηστικό βιβλίο 1.864 παροιμίες και γνωμικά, Ξέρουμε τι σημαίνουν; από την Ίνα Αναγνωστοπούλου και τη Λία Μπουσούνη-Γκέσουρα, συγγραφείς του μπεστ σέλερ Το λέμε σωστά; Το γράφουμε σωστά;. Οι παροιμίες και τα γνωμικά αποτελούν λαϊκό δημιούργημα με διαχρονική αξία, πρέπει όμως να γνωρίζουμε το νόημά τους και, επομένως, την περίσταση στην οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Μας βοηθούν να σκεφτούμε, μας διδάσκουν το δίκαιο και το σωστό, μας παρηγορούν και μας διασκεδάζουν, αλλά συχνά περιπαίζουν και γελοιοποιούν «ασθενείς» κοινωνικές ομάδες.