Oxford-Duden pictorial greek and english dictionary = εικονογραφημένο λεξικό θεματικής ορολογίας, αγγλοελληνικό, ελληνοαγγλικό (Εκδόσεις Αιώρα, 2012)
Πιο εύχρηστο και προσιτό, πάντα με τη σφραγίδα εγκυρότητας του Oxford Univercity Press, παρουσιάζει περισσότερα από 28.000 αντικείμενα σε 365 θεματικές ενότητες και παραθέτει την ακριβή ονομασία τους στα αγγλικά και στα ελληνικά. Τα πλήρη αλφαβητικά ευρετήρια που συμπεριλαμβάνονται διευκολύνουν την αναζήτηση. Η εκτεταμένη επιστημονική ορολογία (θετικές επιστήμες, ιατρική, τεχνολογία κ.ά.), καθώς και η εξειδικευμένη ορολογία για τη βιομηχανία και το εμπόριο, τις τέχνες, τον αθλητισμό και το σπίτι καθιστούν το λεξικό ένα μοναδικό εργαλείο για επιστήμονες, επαγγελματίες, φοιτητές. Στην έκδοση αυτή συνεργάστηκαν επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, επαγγελματίες και τεχνίτες από ένα ευρύτατο φάσμα τομέων, καθώς και ποικίλοι φορείς. Είναι γεγονός ότι τα δίγλωσσα Λεξικά Θεματικής Ορολογίας Oxford-Duden (Oxford-Duden Pictorial Dictionaries) έχουν κερδίσει διεθνή φήμη και αναγνώριση, χάρη στο εύρος της θεματολογίας, την εγκυρότητα της μετάφρασης και την ευκολία χρήσης τους.