Το μεγάλο ταξίδι : στα 1967 - Παπακωνσταντίνου, Μιχάλης Γ., 1919-2010 (Ποταμός, 1998)
'Ένα παραμύθι που έγραψε ο μπαμπάς για τα κορίτσια του που τα θυμάται πάντα και τα αγαπάει τόσο πολύ' είναι το Μεγάλο Ταξίδι: μακριά από την οικογένεια του στα χρόνια της δικτατορίας, ο γνωστός πολιτικός Μιχάλης Παπακωσταντίνου σκαρφίστηκε αυτό το παραμύθι με τους αληθινούς τόπους και τα αληθινά πρόσωπα για να επικοινωνήσει μα τα παιδιά του. Όλοι μαζί ξέγνοιαστοι και χαρούμενοι ταξιδεύουν με αεροπλάνα, πλοία, καμήλες και αυτοκίνητα, ψαρεύουν στη θάλασσα της Ιαπωνίας, χορεύουν ινδικούς χορούς, κάνουν κουτρουβάλες στις βουνοπλαγιές της Γερμανίας, ανεβαίνουν στο κεφάλι του Αγάλματος της Ελευθερίας -παίρνουν μια πρώτη γεύση όλης σχεδόν της γης και των λαών της.