Τα καπέλα της κυρίας Στρουμπίνσκι - Janisch, Heinz, 1960- (Μεταίχμιο, 2015)
Στο καπελάδικο της κυρίας Στρουμπίνσκι βρίσκει ο καθένας το καπέλο που θέλει - το καπέλο που του πάει, το καπέλο που του χρειάζεται. Η κυρία Στρουμπίνσκι έχει καπέλα για όλους: για τους λυπημένους, για τους βιαστικούς, για τους ερωτευμένους, για τους αμίλητους, για τους ανήσυχους. Μόλις μπαίνει κάποιος στο μαγαζί της, αμέσως κοιτάζει το πρόσωπό του και καταλαβαίνει ποιο καπέλο τού ταιριάζει. Μα υπάρχουν και μέρες που δυσκολεύεται να βρει καπέλο για την ίδια την εγγονή της...