Κατανοώντας το Τάο Τε Τσίνγκ του Λάο Τσέ - Γιαρένης, Ευγένιος Αρ. (Ευ Ζήν, 2015)
Ο Λάο Τσε, ο μυθικός "Σοφός Γέροντας" του 6ου αι. π.Χ., κληροδότησε στην Κίνα και σε όλη την ανθρωπότητα αυτήν την ποιητικά αινιγματική και φιλοσοφικά βαθυστόχαστη συλλογή στοχασμών με την ονομασία "Τάο Τε Τσινγκ", που αποτελεί το πιο πολυμεταφρασμένο και πολυδιαβασμένο έργο μετά τη Χριστιανική Βίβλο και την Ινδουιστική Μπάγκαβαντ Γκιτά. Αναφέρεται στο Τάο, την Υπέρτατη Ενέργεια που συνέχει και συντονίζει το Σύμπαν, η οποία αποτελεί και τον Δρόμο για την εσωτερική ανάπτυξη και ευτυχία του ανθρώπου, προσφέροντας ένα πρακτικό μοντέλο για μία αρμονική, ισορροπημένη και τελικά ευδαιμονική ζωή. "Αυτά που λέω είναι τόσο απλά Που όλοι μπορούν να τα εφαρμόσουν. Κι όμως, κανείς δεν τα κατανοεί και κανείς δεν τα εφαρμόζει! Κι αυτό γιατί οι άνθρωποι δεν κατανοούν πως τα λόγια μου έχουν παλιούς προγόνους και μπορούν να γίνουν πράξη από τον κύριό τους. Αυτό, όμως, λίγοι μπορούν και ακόμη πιο λίγοι θέλουν να το κατανοήσουν..."