Το φεγγαράκι είναι τιμωρία - Μάστορη, Βούλα, 1945-2016 (Φεγγαροϊστορίες ;, 2000)
Υπάρχουν βραδιές που το Φεγγάρι χάνεται από τον ουρανό. Πού πηγαίνει τότε; Εμείς με τις φεγγαροιστορίες δε θα σου πούμε ότι τότε είναι που η Γη βρίσκεται ανάμεσα στο Φεγγάρι και στον Ηλιο και η σκιά της το σκοτεινιάζει. Εμείς θα σου δώσουμε παραμυθένιες απαντήσεις, σαν αυτές που θα έδινες κι εσύ για να ονειρευτείς και να ταξιδέψεις στον κόσμο της φαντασίας. Λοιπόν, κοιτάζεις μια νύχτα τον ουρανό και δε βλέπεις το Φεγγάρι. Γιατί; ρωτάς. Είναι τιμωρημένο, σου απαντούμε εμείς, και διάβασε τη φεγγαροιστορία να μάθεις τα πώς και γιατί και όλα.