Γιατί δε ζαλιζόμαστε με τις γυροβολιές της γης; - Μάστορη, Βούλα, 1945-2016 (Απορίες παιδιών. Γη ;, 1999)
Απορίες παιδιών απαντάει με έξυπνο και εύκολο τρόπο, η συγγραφέας σ αυτό το βιβλίο, μέσα από μικρές ιστορίες. Απορίες σχετικά με την Γη που γυρίζει γύρω-γύρω και γιατί οι άνθρωποι δεν ζαλίζονται από αυτή την κίνηση. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται ποιηματάκια, παραμύθια από την αρχαιότητα, αλλά και πληροφορίες από εγκυκλοπαίδειες που καλύπτουν όλο το φάσμα των αποριών των παιδιών.