Καναρίνι και μέντα : μυθιστόρημα - Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Λότη, 1937- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή Περιστέρια, 1996)
... Και ξαφνικά ο εντεκάχρονος Απελλής, αναστατωμένος απ' όσα μαθαίνει τυχαία και απογοητευμένος από κείνους που πίστευε ότι τον αγαπούν, βρίσκεται ολομόναχος μέσα στην απέραντη, πολύβουη Αθήνα. Μοναδική συντροφιά στην περιπλάνησή του θα έχει ένα "χάρτινο" παππού.