Ο Ρήγας στα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου - Μαντούβαλου, Μαρία, 1940- (Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης "Φερών Βελεστίνου Ρήγα", 1996)
Πρωτότυπη μελέτη της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαντουβάλου που παρουσιάζει τον Ρήγα με οικουμενικές διαστάσεις, στα αχνάρια του Μεγάλου Αλεξάνδρου.