Εφτά κόκκινες κλωστές - Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Λότη, 1937- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή σπουργιτάκια ;, 1993)
Για τους μικρούς και τους μεγάλους που αγαπούν τα παραμύθια το βιβλίο αυτό θα είναι μια ξεχωριστή συντροφιά. Σαν τους παλιούς παραμυθάδες, η συγγραφέας μας ταξιδεύει στη χώρα των θαυμάτων και της φαντασίας. Μας μεταφέρει σε τόπους μαγικούς, όπου τα λουλούδια, τα ζώα και τα πουλιά μπορούν να μιλούν. Μας γνωρίζει ανθρώπους που, όσες δυσκολίες κι αν συναντούν, μπορούν πάντα να ονειρεύονται, ν αγωνίζονται και να ελπίζουν.